Pasta z czerwonej soczewicy i marchewki. :)

Pasta niezbyt pracochłonna, a efekt końcowy…bardzo smaczny! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERASkładniki:

  • 1 szklanka czerwonej soczewicy (przed ugotowaniem)
  • 2 małe marchewki lub 1 duża
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, czarny pieprz
  • łyżka oleju do podsmażenia cebuli
  • dodatkowo, u mnie 1 łyżka oleju lnianego
  • można też dodać pestki słonecznika

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWykonanie:

Soczewicę i marchewki gotujemy. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na patelni. Po ugotowaniu, soczewicę odsączamy z nadmiaru wody, a marchewki obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Po wystudzeniu, wszystkie składniki wkładamy do jednej miski i blendujemy. Doprawiamy szczyptą soli i czarnego pieprzu, dodajemy olej lniany, mieszamy. Można dodać pestki słonecznika (przed miksowaniem lub posypywać nimi kanapki).

Smacznego! 🙂

* Na podstawie przepisu z samesmaczki.blogspot.com

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s