Pasta brokułowa.

Kolejna z cyklu pasta na kanapki. Szybka, smaczna i zdrowa.

???????????????????????????????Składniki:

  • 450 g brokuła (mrożony lub świeży)
  • 1 duży ząbek czosnku (lub 2, jeżeli ktoś lubi czuć jego wyraźny posmak- na zimę w sam raz)
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego (więcej lub mniej w zależności do konsystencji, jaką chcemy uzyskać)
  • sól, pieprz

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWykonanie:

Różyczki brokuła gotujemy w osolonym wrzątku (ok. 8-10 min.). Odcedzamy i odstawiamy do lekkiego wystygnięcia. Wrzucamy do miski. Dodajemy przeciśnięty czosnek, jogurt. Blendujemy. Doprawiamy do smaku. Miksujemy.

Smacznego! 🙂

* Na podstawie przepisu z quchniawege.blogspot.com

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s